Bergens stolthet nyåpnes

Tirsdag 26. mai 2015 gjenåpnes endelig Troldsalen – verdens vakreste kammermusikksal!

Troldhaugens konsertsal har vært opprustet og ombygget i to omganger de siste tre årene. 26. mai står den helt ferdig, og statsminister Erna Solberg kommer til Troldhaugen for å åpne Troldsalen. Selve åpningskvelden er et lukket arrangement for inviterte, men allerede fra 1. juni av kan publikum nyte daglige konserter i den nye konsertsalen. Se programmet for sommerens konserter her (oppdateres fortløpende)

I den siste opprustningen, som startet høsten 2014, har foajeen blitt bygget om og oppgradert. Utendørsområdet er også blitt oppgradert, med nye inngangspartier, ny tilkomst fra østsiden og en ny gangvei på området. Innvendig er det satt inn ny himling, nye toaletter, moderne garderobe og avanserte lyssystemer. Det store ombyggingsprosjektet som ble påbegynt i 2012, er nå sluttført og hele museumsanlegget på Troldhaugen er løftet til en ny høyde. Publikum kan glede seg til en enda bedre konsertopplevelse i Griegs omgivelser.
 

Fakta om nyåpning av Troldsalen

  • Troldsalen ble bygget i 1985 med Peter Helland Hansen og Sverre Lied som arkitekter.
  • I perioden 2012–2015 har salen vært opprustet i to omganger, i regi av Kristin Jarmund Arkitekter.
  • Oppgraderingen har kostet over 20 millioner kroner totalt, fordelt på private og offentlige bidragsytere.De bygningsmessige arbeidene i denne siste fasen er i sin helhet finansiert av private midler fra Norwegian Hull Club, og med midler fra regjeringens gaveforsterkningsordning som ble innført i 2014. Troldhaugens venner har også bidratt. Gaveforsterkningsmidlene utgjør ca. 1,5 millioner kroner. Bergen kommune har bekostet alle de utvendige arbeidene, og selv stått for utførelsen. Landskapsarkitekt har vært Asplan Viak AS.
  • Bidragsytere oppsummert: Norwegian Hull Club, DNV GL, Sparebankstiftelsen DNB, Bergen kommune, Kulturdepartementet, Troldhaugens Venner, Vestenfjelske Bykreditts Stiftelse, Familien Brynildsens Legat.

Troldsalen er en av verdens fineste konsertsalen, og nå opprustet for 20 millioner. Foto: Dag Fosse