Intervju med Mari Eriksmoen

Når Mari Eriksmoen har en ledig søndag, rusler hun gjerne en tur til Troldhaugen. Der ser en Bergens vakreste solnedgang, mener stjernesopranen. I dette intervjuet røper hun framtidsplaner og Griegfavoritter.

Mari Eriksmoen er sammen med pianist Ingrid Andsnes klar for søndagens konsert i Troldsalen.

Søndagens repertoar er et drømmerepertoar, forteller hun. – Grieg og Strauss er to av mine favorittkomponister, og musikken deres passer godt sammen. Det meste framfører jeg for første gang denne søndagen, og jeg har alltid hatt lyst å synge Haugtussa.

Om hun har et favorittstykke av Grieg? – Jeg er veldig svak for «Ved gjætlebekken», som avslutter Haugtussa. Det er så vakkert!

Synger drømmerollen

Eriksmoen har hatt en kometkarriere og er godt kjent for operapublikummet i Europa. Et av de mest avgjørende øyeblikkene for sopranen skjedde i 2010, på tampen av studiene.

– Jeg hoppet inn for verdensstjernen Diana Damrau i Wien på kort varsel. Hun var gravid og måtte kansellere, og jeg sang Zerbinetta i Strauss´ «Ariadne auf Naxos». Det var en stor mulighet og jeg vil aldri glemme den tiden. Jeg kom rett fra studenttilværelsen. Det var på mange måter galskap, men det var også starten på min internasjonale karriere. Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk den muligheten så tidlig. 

Hva er den beste og mest uventede komplimenten du har fått for arbeidet ditt?

– Det må bli da en regissør sa at han aldri hadde jobbet med noen som utviklet en rolle så mye gjennom en produksjon. Jeg er alltid veldig kritisk til meg selv, så det var fint å høre.

Eriksmoen vil fortsette å utvikle og utfordre seg selv. Nå synger hun snart en av drømmerollene sine: – Det er som Sophie i «Rosenkavaleren» av Strauss, som jeg endelig skal få synge. Det er ikke annonsert ennå, så jeg kan ikke si hvor – men jeg gleder meg!

Slapper av på Troldhaugen

Eriksmoen reiser mye, og har ikke tall på hvor mange byer hun har opptrådt i. – Det begynner å bli mange. De byene jeg opptrer mest i, bortsett fra i Norge, er Wien, Paris, Berlin og Zürich.

Hva gjør du når du har en ledig søndag? – Da blir jeg ofte hjemme og koser meg med familien. Vi bor rett ved Troldhaugen, og jeg tar meg ofte en tur på området. Der ser en også Bergens vakreste solnedgang, avslutter Eriksmoen.

Velkommen til konsert med Mari Eriksmoen og pianist Ingrid Andsnes, søndag 23. april kl. 18.

Billetter kjøper du her.