Miniserie: villakonserter i januar

Vi fortsetter suksessen fra i fjor med eksklusive konserter i Griegs villa, tre søndager i januar.

– Vi vet at dette er noe publikum setter pris på. Det å få komme inn i Grieg stuer og få høre musikk på hans eget instrument, er helt særegent, sier Monica Jangaard, konservator ved Troldhaugen.

Edvard Grieg omtalte ofte Troldhaugen som sitt beste opus. Sommeren 1884 skrev han om eiendommen på Hop: «hvor det er skjønnere enn skjønnest... Et nytt opus, det beste jeg har prestert. Intet opus har fylt meg med større begeistring…».

Konsertene vil foregå i Grieg-parets salong hvor man kan oppleve komponistens eget Steinway-flygel fra 1892, som er i like god stand nå som for over hundre år siden.

Fjorårets villakonserter var svært populære, og med bare 45 billetter per konsert bør man ifølge Jangaard bestille i god tid. Både programmet og artistene er nøye utvalgt for villaserien.

Kjøp billetter her

Tre intime konserter
– Vi starter med Pål Eide, som nådde nærmest stjernestatus internasjonalt i løpet av 2017 etter en kritikerrost plateutgivelse. Han får ros for sitt kraftfulle og innsiktsfulle spill, og skal spille verk av norske komponister: Sæverud, Monrad Johansen og Grieg, forteller Jangaard.

Uken etter er det klart for Christian Grøvlen, sist utropt til «norsk klaverfenomen» av anmelder Mona Levin.
– Da er det duket for et program med stor spennvidde, fra Bach, til Schubert og Fauré, sier Jangaard.

Villaserien avsluttes med sopranen Hilde Sveen og pianisten Knut Christian Jansson, begge erfarne utøvere knyttet til Griegakademiet. Sveen har hatt flere hovedroller ved Den Norske Opera, blant annet som Sophie i «Rosenkavaleren».

– Vi gleder oss veldig til å presentere alle disse artistene i en intim og hjemlig atmosfære, en helt spesiell opplevelse, avslutter Jangaard.