Miniserie: villakonserter i januar

Også i år blir det eksklusive konserter i Griegs villa, tre søndager i januar.

Kjøp billetter her

– Vi vet at dette er noe publikum setter pris på. Det å få komme inn i Grieg stuer og få høre musikk på hans eget instrument, er helt særegent, sier Monica Jangaard, konservator ved Troldhaugen.

Edvard Grieg omtalte ofte Troldhaugen som sitt beste opus. Sommeren 1884 skrev han om eiendommen på Hop: «hvor det er skjønnere enn skjønnest... Et nytt opus, det beste jeg har prestert. Intet opus har fylt meg med større begeistring…».

Konsertene vil foregå i Grieg-parets salong hvor man kan oppleve komponistens eget Steinway-flygel fra 1892, som er i like god stand nå som for over hundre år siden.

Fjorårets villakonserter var svært populære, og med bare 45 billetter per konsert bør man ifølge Jangaard bestille i god tid. Både programmet og artistene er nøye utvalgt for villaserien. Publikum har allerede begynt å sikre seg billetter.

Se konsertoversikten her

Tre intime konserter 
– Vi starter med den norske mezzosopranen Kari Dahl Nielsen, som er inne i sitt siste år på Operaakademiet i København, sier Jangaard.

Nielsen har nylig mottatt strålende kritikker i både dansk og internasjonal presse for sin rolle som Cherubino i Figaros bryllup av Mozart ved Det Kongelige Teater i København.

– På Troldhaugen synger hun Griegs Vinjesanger og har med seg pianisten Martha Berit Belt, som i 2018 har levert mange flotte lunsjkonserter på Troldhaugen, med svært gode tilbakemeldinger, forteller Jangaard.

– Uken etter er det klart for Jørn Skauge, som vi kjenner godt fra tidligere år som Ukens pianist. Han presenterer noen av Griegs lyriske stykker sammen med Beethovens Sonata Quasi una fantasia (også kjent som «Måneskinnssonaten») og utvalgte stykker av Chopin. Dette er et program som blir veldig flott på Griegs eget instrument, sier Jangaard

Villaserien avsluttes med pianisten Marina Kan Selvik, som har spilt på Troldhaugen en rekke ganger, og som denne gangen spiller Griegs aller første opus, Fire klaverstykker, komponert mens Grieg var ung student i Leipzig. Sammen med Brahms Händelvariasjoner, skrevet på omtrent samme tid og tilegnet hans nære venn pianisten Clara Schumann, blir dette et program med europeisk tilsnitt.
– Vi gleder oss veldig til å presentere alle disse artistene i en intim og hjemlig atmosfære, en helt spesiell opplevelse, avslutter Jangaard.