Miniserie: villakonserter i januar

Også i år blir det eksklusive konserter i Griegs villa, fire søndager på rad i det nye året.

Kjøp billetter her

– Vi vet at dette er noe publikum setter pris på. Det å få komme inn i Grieg stuer og få høre musikk på hans eget instrument, er helt særegent, sier Monica Jangaard, konservator ved Troldhaugen.

Edvard Grieg omtalte ofte Troldhaugen som sitt beste opus. Sommeren 1884 skrev han om eiendommen på Hop: «hvor det er skjønnere enn skjønnest... Et nytt opus, det beste jeg har prestert. Intet opus har fylt meg med større begeistring…».

Konsertene vil foregå i Grieg-parets salong hvor man kan oppleve komponistens eget Steinway-flygel fra 1892, som er i like god stand nå som for over hundre år siden.

Fjorårets villakonserter var svært populære, og med bare 45 billetter per konsert bør man ifølge Jangaard bestille i god tid. Både programmet og artistene er nøye utvalgt for villaserien. Publikum har allerede begynt å sikre seg billetter.

Se konsertoversikten her

Fire konserter med lokalt utgangspunkt, og en med internasjonale forbindelser

I år åpner vi stuene i villaen for musikere fra Bergen. Noen av dem er rykende ferske talenter under utdanning, andre er allerede godt i gang med sine internasjonale musikkarrierer.

– Felles for dem er at de har fått sin grunnleggende opplæring i Bergen helt fra barneårene, sier Jangaard.

Med fire ulike konserter med fiolin, cello, sang og piano solo ønskes du velkommen til å lytte til nåtidens og fremtidens musikere fra Bergen.

Søndag 9. februar inviteres pianist og prisvinner Claire Huangci til Bergen. På denne konserten i nettverket for Steinway-prisvinnere, som Troldhaugen er en del av gjennom The International Edvard Grieg Piano Competition, representerer hun Paris Play-Direct Academy (PPDA) 2019, ARD Music Competition 2011 og Concours Géza Anda 2018.