13. mars: Oster og lyriske stykker

Opplev Grieg med flere sanser, tirsdag 13. mars kl. 18.00. Kan oster får oss til å forstå musikk bedre? Kan musikk lede oss til en ny smaksopplevelse?

Kjøp billetter her

Troldhaugen inviterer til første utgave av serien Mat i musikk – Grieg med flere sanser. Framover byr vi på interessante og uformelle smaks- og musikkopplevelser i kaféen på Troldhaugen. Denne gangen smaker vi på oster og overfører erfaringer til Griegs musikk. 

Mens noen oster er milde og snille, kan noen eksplodere i munnen fra første sekund. Noen oster lukter stramt, men om man tør smake, åpner det seg en helt ny smak bakerst i munnhulen. Noen oster har en tørr tekstur og knekker idet den treffer tungen.

Vi tar oss tid og følger med mens smaken utvikler seg, ikke ulikt hvordan vi lytter til musikk. Mange av de samme begrepene for smak kan vi bruke for å beskrive musikk. 

For anledning ruller vi pianoet inn i kafeen. Vi åpner opp noen av Edvard Griegs unike mesterverk, lytter og reflekterer. 

Etter smakingen får publikum servert ti lyriske stykker i villaen, på Griegs eget flygel fra 1892. Da kan vi synke tilbake i stolen, nyte og lytte mens vi lar opplevelsene av ostene klinge med. 

Praktisk informasjon

Ved Mattis Litleré fra den uavhengige matbutikken og kafeen Litleré på Nesttun og Annabel Guaita, pianist og formidlingsleder på komponisthjemmene.

Billetter inkluderer ost, brød og vin/alkoholfri drikke. 

Billetter og bestilling

Ordinær: kr. 490,-
KODE-medlem/Venneforening: kr. 350,-

Kjøp billetter på ticketmaster.no