Helfransk vårkonsert

En konsert med de franske impresjonistene i sentrum, tolket av Bergen Filharmoniske Orkesters egne solister, torsdag 3. mai.

Kjøp billetter her

Den siste konserten i BFOs kammerserie finner sted i Troldsalen. Det er duket for en helfransk vårkonsert med impresjonistene Maurice Ravel og Claude Debussy i fokus.

Harpen står på flere måter i sentrum denne kvelden. Johannes Wik fremfører Debussys Sakral og Profan dans, skrevet i mai 1904 på bestilling fra Pleyel-instrumentfabrikken for å promotere deres nye kromatiske harpe. På denne tiden hadde Debussy nylig fullført sin opera Pelleas & Melisande, og han arbeidet på orkesterverket La Mer.

Året etter, som en respons på dette, ba produsenten av den konvensjonelle pedal-harpen Erard Ravel om å skrive et verk som fullt ut viste dette instrumentets potensiale. Resultatet ble Introduksjon og allegro, for harpe, fløyte, klarinett og strykere, en harpekonsert i miniformat.

Soloklarinettist Christian Stene fremfører Debussy's klarinettrapsodi, et verk preget av klarhet, eleganse og fine nyanser. Som Claude Debussy senere uttalte: «For en franskmann er finesse og nyanse intelligensens døtre.»

I samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester.

Program

Konsert i Troldsalen, torsdag 3. mai 2018 kl. 19:30
Christian Stene, klarinett
Anna Wolstenholme, fløyte
Melina Mandozzi, fiolin
Jutta Morgenstern, fiolin
Ilze Klava, bratsj
Konstantin Pfiz, cello
Johannes Wik, harpe

Hele programmet annonseres senere

Billetter og bestilling

Ordinær: kr. 340,-
BT-kort: kr. 265,-
Studenter: kr. 85,-
Barn (u. 16 år): kr. 85,-

Kjøp billetter på ticketmaster.no

* Ordinær: kr. 340, BT-kort: kr. 265 Studenter/barn: kr. 85

Konsert på Troldhaugen med solister fra Bergen Filharmoniske Orkester (foto: Oddleiv Apneseth).