Carl Arnold i godt selskap

Konsert i Troldsalen med musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester, torsdag 9. mai kl. 19.30.

Carl Arnold var pianist, organist, dirigent, komponist og musikkteoretiker. Han var opprinnelig tysk og vokste opp i hjemmet til Mozarts forlegger. Han bosatte seg i daværende Christiania i 1848, og fikk stor betydning for musikklivet i Norge.

Sommeren 1847 turnerte han og sønnen i Skandinavia, og året etter ble han engasjert som dirigent for det Philharmoniske Selskab i Christiania, og han begynte umiddelbart å bygge opp et profesjonelt musikkliv i byen. Han hadde flere elever, deriblant Johan Svendsen. Arnold fikk sin opplæring av musikere som hadde kjent eller spilt med Mozart. Han beundret Beethoven, og hans verk Grand Sextour har en dramatisk karakter lik flere av Beethovens verk.

Medvirkende

Dag Anders Eriksen (fiolin), Jutta Morgenstern (fiolin), Hans Gunnar Hagen (bratsj), Siri Hilmen (cello), Gregory Koeller (kontrabass) og Torleif Torgersen (hammerklaver).
I samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Duo for fiolin og bratsj

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Trio, Ti variasjoner over Wenzel Müllers lied ''Ich bin der Schneider Kakadu''