EKKO: Lindstrøm på Troldhaugen

Første dag av Ekkofestivalen 2019 presenteres i samarbeid med KODE. Lindstrøm fremfører sitt nyeste album «On a clear day I can see you Forever» i Troldsalen, onsdag 23. oktober kl. 20.

Lindstrøm slipper sitt sjette soloalbum, On A Clear Day I Can See You Forever, 11. oktober, via Smalltown Supersound.

Høsten 2018 komponerte Lindstrøm et bestillingsverk for Henie Onstad Kunstsenter. Skisser fra de tre utsolgte forestillingene ble grunnlaget for de fire sporene som utgjør On A Clear Day I Can See You Forever (en tittel inspirert av Barbra Streisands musikal On A Clear Day You Can See Forever fra 1970-tallet). Lindstrøm er blant annet inspirert av Robert Wyatts soloalbum, og Matching Moles debutalbum.

Dette er første gang Lindstrøm har laget et helt album kun med synther og trommemaskiner. På Henie Onstad brukte han et stort oppsett med et titalls maskiner, noe som inspirerte han til å omfave et lignende oppsett når han laget albumet. Hans misunnelsesverdige samling av musikkutstyr – som stort sett består av etterspurte synthesizere - gjorde at han kunne eksperimentere fritt med ideer og lydlandskap.

Konserten fremføres i Troldsalen, en av Norges fineste kammermusikksaler, med Edvard Griegs villa på Troldhaugen som nærmeste nabo. Vi inviterer til en konsertopplevelse ved en arena som til daglig presenterer klassisk musikk. Med sine 189 sitteplasser, gir salen nære og personlige møter med musikken. Konserten med Lindstrøm blir et moderne møte med nye skapende krefter, på en arena med gjenklang av de store linjene i musikkhistorien.

Billetter 270,- på ekko.ticketco.no
Dører 20.00, konsertstart 20.30.
Fri aldersgrense
Mer info på ekko.no

Lindstrøm spiller på Troldhaugen i oktober i forbindelse med EKKO (foto: Smalltown Supersound)