9. des: Astrid Nordstad og Pål Eide

Velkommen til førjulskonsert i Troldsalen søndag 9. desember kl. 14!

To av musikerne fra sommerens Grieg minutt for minutt-sending, mezzosopranen Astrid Nordstad og pianisten Pål Eide, presenterer et program med Grieg og Mahler.<--break->

Mezzosopranen Astrid Nordstad (f. 1990) kommer fra Trondheim. Hun fullførte våren 2014 sin bachelorgrad i opera ved Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. Hun var finalist samt prisvinner i både NINA solo competition i Bergen og Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo. Høsten 2017 deltok hun i Copenhagen Lied-Duo Competition sammen med pianisten Christian Grøvlen, hvor de mottok tredjepris.

Hun debuterte på det Kongelige Teater i København høsten 2015 som Flora i Verdis La Traviata, og i mars 2018 gjentok hun rollen i Olavshallen med Tronheim Symfoniorkester & Opera. Av oratorierepertoar kan nevnes Händels Messias, Mozarts Requiem, Rossinis Petite Messe Solenelle og Bachs Juleoratoriet. Hun konserterte under Festspillene i Nord-Norge samt var en av solistene på konserten «Unge operastjerner» med Trondheim symfoniorkester.

Hun har nettopp fullført sine studier ved Det Kongelige Operaakademie i København hvor hun sang tittelrollen i The Rape of Lucretia og Dorabella i Così fan tutte. Under Copenhagen Opera Festival deltok hun på flere av arrangementene, hvor hun blant annet hadde en egen solo recital. Sesongen 2018/2019 vil hun tilbringe i Den Norske Opera & Ballett som solistpraktikant, hvor hun blant annet skal synge hovedrollen i Purcells Dido og Aeneas.

Pål Eide (født i Bergen i 1970) har høstet stor anerkjennelse for sitt kraftfulle og innsiktsfulle spill, og for sine innovative konsertprogrammer. Med briljant teknikk og et særlig poetisk uttrykk skaper han en fortolkning som får publikum til å oppleve kjente verk på nytt.

Eide var relativt ukjent og hadde for det meste konsertert i Skandinavia. Hans første internationale utgivelse Grey Clouds gjorde ham verdenskjent i løpet av 2017.

Som 6-åring begynte Pål Eide å lytte til klassisk musikk, og som 8-åring tok han sine første pianotimer. Han viste et naturlig talent for instrumentet og var finalist i sin første pianokonkurranse som 10-åring. Etter studier med blant annet Tatjana Nikolajeva ved Tsjaikovsky-konservatoriet i Moskva, debuterte han på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1997. Deretter fulgte studier med Jiri Hlinka i Oslo.

Repertoaret omfatter alle stilarter, men han har en særlig interesse for senromantikk og 1900-tallets verk som markerer overgangen til "moderne" musikk, noe som har resultert i hans originale programsammensetning i albumet Listen!, som inneholder verk av Bach, Nordheim, Koch og Rachmaninov, mens hans siste utgivelse Grey Clouds består av Liszt, Ravel, Debussy og Stravinsky.

PROGRAM:

Edvard Grieg:
Romanser og ballader / Songs and Ballads, Op. 9

Gustav Mahler:
Lieder eines fahrenden Gesellen

BILLETTER

Ordinær: kr. 250,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 200,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 180,-
Studenter: kr. 50,-
Barn (u. 16 år): kr. 50,-

Billetter i salg på ticketmaster.no: https://www.ticketmaster.no/event/astrid-nordstad-og-paal-eide-pa-troldhaugen-billetter/590943