Konsert: Ingrid Andsnes & Frida F.W. Wærvågen

Konsert i Troldsalen med Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes, søndag 4. november kl. 14.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn med utdanning fra Barratt Due Musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Wærvågen har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt: ”Young Musician” i Tallin, Antonia Janigro International Cello Competition i Porec, Arve Tellefsens musikkpris, RWE Dea musikkstipend, og nylig mottok hun "Wesselprisen" fra Det Norske Selskab. Hun har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland, deriblant Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic og Gøteborg Symfoniorkester.

Ingrid Andsnes har etablert seg som en av Norges mest ettertraktede pianister. Med sitt energiske spill og formidlingsevne er hun en musiker som skaper nær kontakt med sitt publikum. I 2015 ga hun ut sin første solo-CD, med Beethovens monumentale «Diabellivariasjoner» for plateselskapet Simax, sammen med en nyskrevet Diabellicadenza av Lars Petter Hagen. Utgivelsen høstet strålende kritikker i norsk og utenlandsk presse,  blant annet i New York Times. Hun debuterte samme høst i Carnegie Hall med samme program til stående ovasjoner.

Søndag 4. november kl. 14, Troldsalen
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello