Konsert: Sæverud under mikroskopet

Konsert på Siljustøl Museum: Pianist Einar Røttingen har forsket på hvordan komponister arbeider med uttrykk og virkemidler. 

Kjøp billetter her

HARALD SÆVERUD UNDER MIKROSKOPET
Konsert i Storstuen, Siljustøl
Søndag 16. februar 2020 kl. 14
Einar Røttingen, piano

I denne konserten presenterer Røttingen den delen av prosjektet som tar for seg Harald Sæveruds musikk: Hvorfor er Sæveruds musikk så utfordrende for utøveren? Hva mener komponisten med all informasjonen i notebildet? Er detaljene viktigere enn flyten? Kan assosiasjoner og bilder hjelpe utøveren til å forstå musikkens karakter? Hvilken holdning er essensiell for å formidle musikken?

Dette er noen av spørsmålene pianisten Einar Røttingen har arbeidet med i prosjektet «Rethinking Expression in Harald Sæverud's Piano Music», som har vært en del av hans tre-årige kunstneriske forskningsprosjekt «(Un-) settling Sites and Styles: Performers in Search of New Expressive Means» ved Griegakademiet i Bergen.

Forskningsprosjektet handler om utøverens arbeid med musikalsk uttrykk og bruk av virkemidler i utvalgte verk av norske komponister. Denne konserten vil formidle noen av de kunstneriske resultatene han har kommet frem til, og markerer også avslutningen på prosjektet.

Program

Harald Sæverud (1897-1992)
Lette stykker, op. 14 (ca. 20 min)
Seks Sonatiner, op. 30 (20 min)
Fra Slåtter og Stev fra Siljustøl (ca. 20 min)

Konserten er et samarbeid mellom KODE komponisthjemmene og Griegakademiet.

Billetter

Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 200,-

Kjøp billetter her 

  • 16. februar 2020
  • 290/250/200

Einar Røttingen, foto: Anna-Julia Granberg