Menuett- danserinnen

Velkommen til konsertforestilling 19. mars, kl.19.


«På et lavt skap stod et par gule silkesko. Det var disse sko Sara Foswinchel hadde på, da hun danset den skjebnesvangre menuett». 

Velkommen til familien Welhavens salong, hvor «Menuett-danserinnen», en fortelling fra det gamle Bergen av Elisabeth og Johan Welhaven, gis nytt liv i form av sang, dans og drama. Her får du også høre «Haugtussa», en historie om en ung pikes første kjærlighet - og kjærlighetssorg, komponert av Grieg og første gang fremført av Maren Welhavens datter, Eva Nansen. Bli med på en unik kveld på Troldhaugen!

Haugtussa opus 67 Musikk av Edvard Grieg, tekst av Arne Garborg.
Bestemors Menuett opus 68 for danser og piano. Musikk av Edvard Grieg.
Menuett-danserinnen for sopran, skuespiller og piano. Musikk av Harald Kjerulf og Tyrone Landau, Tekst av Johan og Elisabeth Welhaven.
Menuett av et folkesagn for danser og piano, Musikk av Niels Gade.

Se Bestemors Menuett opus 68 ​spilt av Håkon Austbø her 

Utøverene:
Ane Skumsvoll – skuespiller / actor
Mirte Bogaert – dans / dance
Oda Hjertine Voltersvik – piano
Ingunn Høgetveit – sopran / soprano
Turid Moberg – alt / alto
Musikk av / Music by Edvard Grieg, Niels Gade,
Halfdan Kjerulf, Tyrone Landau

Mer informasjon om utøverene:

Mirte Bogaert er bergensbasert samtidsdanser som har en praksis der hun utforsker relasjonen mellom musikk og dans. Hun ble utdannet på Høyskolen for Dansekunst i Oslo i 2014, og har siden jobbet med egne prosjekter og i samarbeid med ulike kunstnere. Sammen med musikeren Vincent Stephen etablerte hun det tverrfaglig scenekunstkompaniet The Fourth Stage. 

Ane Skumsvoll er utdannet ved Arts Educational Schools i London og ved Teaterhögskolen i Helsingfors. Ane jobber som skuespiller, produsent, forfatter og regissør. Hun har erfaring fra teater, film og TV i innland og utland. Ane har siden 2012 vært en del av det faste ensemblet på Den Nationale Scene i Bergen. I vår er hun aktuell som Dronning Gertrude i Hamlet.

Oda Voltersvik har studert i Bergen og London, og fullførte i 2016 sin kunstneriske diplomeksamen ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London. Hun har gitt konserter i Norge, Storbritannia, Tyskland og Kina. I november 2016 var hun finalist i pianokonkurransen Jaques Samuels Intercollegiate competition i London. Sammen med pianisten Guilio Potenza har hun stiftet The Volt & Potenza Duo, som hun gir regelmessige konserter med. Deres debut-album «Khoreia» har mottatt gode kritikker. Voltersvik har også stiftet Volt ensemble, som består av unge Skandinaviske musikere.

Turid Moberg har drevet konsertvirksomhet både nasjonalt og internasjonalt, med et allsidig og vidtfavnende repertoar. Etter studier ved Bergen Musikkonservatorium, fullførte hun sin utdanning ved Guildhall School of Music and Drama. Hun har opptrådt med orkestre som Bergen Filharmoniske orkester, Krinkastingsorkesteret, Jyvaskyllä Sinfonia, Bergen Barokk og Collegium Musicum. Turid er ansatt i Edvard Grieg Kor og i Os Kulturskule.

* Pris/Price: NOK 220 / BT-kort NOK 180 / Venneforeningene NOK 160 / Barn/Children NOK 50