Store-Grieg og Lille-Grieg

En konsertforestilling for barn og voksne.


Bli med på en tidsreise tilbake til da Edvard Grieg var liten! Som barn var den store komponisten Edvard Grieg både følsom og fantasifull. Lille Edvard ville leke, dikte, tegne og lage musikk, og hadde lite til overs for regler og strenge voksenkrav. Han vokste opp i et hjem fylt med musikk og med friere tøyler enn det mange andre barn hadde på denne tiden. Senere, i musikken han komponerte som voksen, kan vi høre at han klarte å ta vare på mye av barndommens fantasirikdom. 

Vi inviterer små og store med tilbake til da Grieg var liten, blant annet gjennom tegninger fra hans private skissebok. Fortellingen vil levendegjøre noen av de historiske bildene som henger på veggene i villaen på Troldhaugen. Vi byr på kjente og kjære musikkstykker, ukjente ungdomsverk fra notearkivet og til og med en helt ny komposisjon inspirert av Grieg.

Store-Grieg og Lille-Grieg på Troldhaugen 2017: 
Lørdag 25. februar kl 14:00
Søndag 26. februar kl 14:00
Søndag 10. desember (tidspunkt kommer!)

Annett Schattauer – forteller / fiolin
Adrian Guaita – cello
Annabel Guaita – piano
Linda Notøy – antrekk

Musikk: Edvard Grieg
Spillested: Villaen på Troldhaugen
Varighet: 45 min
Målgruppe: Fra 7 år

Forestillingen passer for barn og voksne, og kan bookes både til skoleklasser og private grupper eller bestilles som gjestespill på andre museer. Ta kontakt med booking@troldhaugen.no.

 

* Pris / price: NOK 160 / BT-kort og Venneforeningene NOK 110 Barn / children NOK 50

Store-Grieg og Lille-Grieg