24.09: Tidekverv

Opplev «Tidekverv» i Troldsalen! Med to av landets mest fremtredende folkemusikere, Berit Opheim og Benedicte Maurseth, sammen med Rolf Lislevand og Håkon Stene.

Søndag 24. september kl. 14 Troldsalen
Berit Opheim, vokal
Rolf Lislevand, lutt, theorbe, barokkgitar, el-gitar
Håkon Stene, perkusjon
Benedicte Maurseth, fele

Tekst: Bergsveinn Birgisson og Erlend O. Nødtvedt

Tidekverv er et nytt folkemusikkverk komponert av Berit Opheim og Benedicte Maurseth, arrangert i samarbeid med medmusikerene. Verket tar opp i seg elementer fra tradisjonell folkemusikk, med impulser fra barokk, samtidsmusikk og improvisasjon. Verket vil tematisk hedre døgnene der solen står lengst og kortest på himmelen, vårjevndøgn og høstjevndøgn, og der sola snur: sommersolverv, vintersolverv.

Verket er inspirert av Draumkvedet, både som diktform, men også som et slags musikalsk ritual, siden balladen hovedsakelig blir fremført 13. dag jul hvert år. Ønsket med Tidekverv er derfor å hylle en eldre diktform med ny folkemusikk og fremføre musikken bare i periodene for solsnu (høstjevndøgn i 2017 er 22/9). Verket inneholder lydarspel, gangarar, springarar og fire nye balladetekster tilegnet det mest essensielle i livene våre – solen, og de ulike årstider den gir oss. Tekstene er ved de to prisbelønte forfatterne Bergsveinn Birgisson og Erlend O. Nødtvedt.

Fremtredende norske musikere
Berit Opheim og Benedicte Maurseth er to av Norges mest fremtredende folkemusikere. Sammen med dem spiller Rolf Lislevand, som i flere tiår har gjort en betydelig internasjonal karriere og i dag regnes som en av de fremste luttinstrumentalistene internasjonalt, og Håkon Mørch Stene, prisbelønt slagverker med spesialisering innen moderne musikk og tidligmusikk.

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd og Tekstforfatterfondet

Billetter:
Ordinær: kr. 220,-
BT-kort: kr. 180,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 160
Studenter/barn: kr. 50,-

Book dine billetter på ticketmaster her

Transport til Troldhaugen under sykkel-VM 2017:

Vi anbefaler å benytte Bybanen til konserten: Første stopp for påstigning er i denne perioden Bystasjonen.
Skyss anbefaler å beregne litt bedre tid enn ellers, det kan bli mange reisende. Søndag 24. september går Bybanen hvert 10. minutt. Mer info her: https://www.skyss.no/sykkel-VM  Eller her: https://bergen2017.no/trafikkavvikling/

* Ordinær 220 / BT-kort 180 / Venneforeninger 160 / barn og studenter 50.