Villakonsert 12/1: Hella Mikkelsen / Ådland

Velkommen til en serie med eksklusive huskonserter i Griegs villa på nyåret!

Kjøp billetter her

I år åpner vi stuene i villaen for musikere fra Bergen. Noen av dem er rykende ferske talenter under utdanning, andre er allerede godt i gang med sine internasjonale musikkarrierer.

Felles for dem er at de har fått sin grunnleggende opplæring i Bergen helt fra barneårene. Med fire ulike konserter med fiolin, cello, sang og piano solo ønskes du velkommen til å lytte til nåtidens og fremtidens musikere fra Bergen.

Søndag 12. januar kl. 13:
Rasmus Hella Mikkelsen, fiolin
Ingunn Ådland, piano

Om musikerne: 

Rasmus Hella Mikkelsen (f. 1998) studerer Bachelor i utøvende musikk på 3. året hos Stephan Barratt-Due ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Han tar også timer med Henning Kraggerud. Rasmus har i 2018 og 2019 hatt sin egen konsertrekke på Museum Lysøen; «Trollbundet av Ole Bull» i regi av KODE Kunstmuseer og komponisthjem, med urfremførelse av egetkomponert verk. Han er videre tatt opp i Pilotprosjektet «Unge dirigenter»; et samarbeid mellom Dextra Musica og Senter for Talentutvikling Barratt Due i 2018/2019 og 2019/2020.

Rasmus har gjennom årene vunnet flere nasjonale 1. priser, blant annet i Ungdommens Musikkmesterskap (UMM) og Sparre Olsen konkurransen. Videre har han mottatt flere stipender; deriblant Drømmestipendet fra Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd. I 2016 debuterte han i rollen som «Spellemann» i musikalen «Spellemann på taket» ved Den Nasjonale Scene (DNS) i Bergen. Han er aktiv både som solist og kammermusiker, og har spilt konserter med Elise Båtnes, Dora Schwarzberg, Mari Silje Samuelsen, Guro Kleven Hagen og Eivind Holtsmark Ringstad. Rasmus spiller på en fiolin utlånt av Dextra Musica/Sparebankstiftelsen DNB.

Ingunn Ådland er en erfaren konsertpianist på Troldhaugen, og har gitt ut to album med musikk av Grieg. Hun har gitt flere konserter nasjonalt og internasjonalt, som akkompagnatør og solist, med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Collegium Musicum.

Billetter:
Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 200,-

Kjøp billetter her

* Voksen kr. 290,- Student / Bergenskort kr. 250,- KODE medlem kr. 200,- Barn kr. 200,-