Villakonsert 19/1: Stalheim / Carr

Velkommen til en serie med eksklusive huskonserter i Griegs villa på nyåret!

I år åpner vi stuene i villaen for musikere fra Bergen. Noen av dem er rykende ferske talenter under utdanning, andre er allerede godt i gang med sine internasjonale musikkarrierer.

Felles for dem er at de har fått sin grunnleggende opplæring i Bergen helt fra barneårene. Med fire ulike konserter med fiolin, cello, sang og piano solo ønskes du velkommen til å lytte til nåtidens og fremtidens musikere fra Bergen.

Søndag 19. januar kl. 13:
Amalie Stalheim, cello
Joachim Carr, piano

Om musikerne:

Amalie Stalheim (f. 1993 i Bergen) er en lovende ung musiker, som blant annet vant Kungliga Musikaliska akademins store musikkonkurranse, Solistpriset i 2018. Juryens uttalelse: «Hennes tekniske brillianse går hånd i hånd med respons og personlig uttrykk, og vi håper hun vil forherlige verdens konsertsaler i mange år fremover og inspirere nye generasjoner av unge musikere». Stalheim er en aktiv solist og kammermusiker, og er Sveriges Radio P2s «Artist in Residence» fra 2018-2020.

Joachim Carr (f. 1988) har de siste årene etablert seg som en av de mest spennende nordiske musikerne. Blandt høydepunkter senere år var hans fremføring av Griegs klaverkonsert Bergen Filharmoniske Orkester / John Storgårds ved avslutningskonserten på Festspillene i Bergen i 2017 og hans solo recital i den prestisjetunge klaverserien til Den Norske Opera som ble mottatt med stående ovasjoner. Carr har vunnet flere internasjonale premier, blant annet førsteprisen, publikumsprisen og Bergen Filharmoniske Orkesters pris for beste fremførelse den på Edvard Grieg International Piano Competition i 2014.

Program:

Cellosonate i a-moll / Cellosonata in A minor, op. 36
Allegro agitato
Andante molto tranquillo
Allegro. Allegro molto e marcato

Leoš Janáček (1854-1928)
Pohádka / Fairy tale

Billetter:
Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 200,-