Villakonsert 2/2: Wettergreen / Haagenrud

Velkommen til en serie med eksklusive huskonserter i Griegs villa på nyåret!

I år åpner vi stuene i villaen for musikere fra Bergen. Noen av dem er rykende ferske talenter under utdanning, andre er allerede godt i gang med sine internasjonale musikkarrierer.

Felles for dem er at de har fått sin grunnleggende opplæring i Bergen helt fra barneårene. Med fire ulike konserter med fiolin, cello, sang og piano solo ønskes du velkommen til å lytte til nåtidens og fremtidens musikere fra Bergen.

Søndag 2. februar kl. 13:
Caroline Wettergreen, sopran
Ole Christian Haagenrud, piano

Om musikerne:

Den unge norske sopranen Caroline Wettergreen studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og ved Opera-akademiet i København. Hun har raskt etablert seg som en av Norges mest etterspurte sangere, både i Norge og i internasjonalt. Ved Den Norske Opera har hun blant annet sunget tittelrollen i Lucia Di Lammermoor, Zerlina i Don Giovanni og Nattens Dronning og 1. Dame i Tryllefløyten.

Hun har gjort Nattens Dronning i Tryllefløyten både med Opera Østfold og Ringsakeroperaen, Frasquita i Carmen med Ringsakeroperaen og Susanna i Figaros Bryllup med Opera Trøndelag.
På internasjonale scener har hun sunget Gretel i Humperdincks Hänsel und Gretelog Blonde i Bortførelsen fra Seraillet ved Bayerische Staatsoper München, La Fée i Massenets Cendrillon ved Komische Oper Berlin og med Glyndebourne on Tour, og Nattens Dronning i Tryllefløyten ved Royal Opera House Covent Garden og Glyndebourne Festival.

Som konsert-sanger har hun fremført verker av Bach, Brahms, Fauré, Handel, Haydn, Mendelssohn, Mozart, Orff, Schubert og Villa-Lobos. I mai 2015 sang hun Solveig i Peer Gynt med Berliner Symphoniker og i juli 2017 sang hun ur-fremførelsen av Hans Abrahamsens Two Inger Christensen-songs ved Bayerische Staatsoper München, dirigert av Kirill Petrenko, påtroppende sjefsdirigent for Berliner Philharmoniker. Fremtidige høydepunkter inkluderer Princess i Hans Abrahamsens The Snow Queen og Nachtigall i Braunfels Die Vögel, begge ved Bayerische Staatsoper München.

Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge. Han fullførte nylig det prestisjefylte diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole, der han hadde professor Jens Harald Bratlie og professor Håvard Gimse som sine lærere. Han er nå tatt opp i Talent Norges nye storsatsing ArtEx (Artist in Excellence).   Ole Christian har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap der han fikk utmerkelsen Årets musiker. I 2014 ble han tildelt Robert Levins festspillpris.

Ole Christian har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret og Lithuanian National Symphony Orchestra, og mange av hans konserter har blitt overført på nasjonal og internasjonal tv og radio.   Ole Christian er en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og han har samarbeidet med musikere som  Lars Anders Tomter, Henning Kraggerud og Arve Tellefsen.

Ole Christian deltar jevnlig på store festivaler i Norge og i utlandet. Han har hatt solo- og kammermusikkopptredener i land som Danmark, England, Kina, Kroatia, Latvia, Litauen, Nederland, Polen, Portugal, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige,Tyskland, Østerrike og i USA. Han har spilt på prestisjetunge scener som Concertgebouw i Amsterdam, Brahms Saal i Musikverein i Wien, JF Kennedy Center i Washington DC, The Great Guild Hall i Riga, Stephaniensaal i Graz, The Lithuanian National Philharmonic Hall i Vilnius, The Slovenian Philharmonic Hall i Bratislava, Casa da Musica i Porto, Grieghallen i Bergen, Hovedscenen på Den Norske Opera og i Oslo Konserthus.

Billetter:
Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 200,-

* Voksen kr. 290,- Student / Bergenskort kr. 250,- KODE medlem kr. 200,- Barn kr. 200,-