Villakonsert 2/2: Wettergreen / Haagenrud

Velkommen til en serie med eksklusive huskonserter i Griegs villa på nyåret!

I år åpner vi stuene i villaen for musikere fra Bergen. Noen av dem er rykende ferske talenter under utdanning, andre er allerede godt i gang med sine internasjonale musikkarrierer.

Felles for dem er at de har fått sin grunnleggende opplæring i Bergen helt fra barneårene. Med fire ulike konserter med fiolin, cello, sang og piano solo ønskes du velkommen til å lytte til nåtidens og fremtidens musikere fra Bergen.

Søndag 2. februar kl. 13:
Caroline Wettergreen, sopran
Ole Christian Haagenrud, piano

Om musikerne:

Caroline Wettergreen studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og Operaakademiet i København. Hun har raskt etablert seg som en av landets mest etterspurte sangere. Ved Den Norske Opera har hun blant annet sunget tittelrollen i Lucia Di Lammermoor, "Zerlina" i Don Giovanni og "Nattens Dronning" og "1. Dame" i Tryllefløyten. I mai 2015 sang hun "Solveig" i Peer Gynt med Berliner Symphoniker og i juli 2017 sang hun ur-fremførelsen av Hans Abrahamsens Two Inger Christensen-songs ved Bayerische Staatsoper München, dirigert av Kirill Petrenko, påtroppende sjefsdirigent for Berliner Philharmoniker. Fremtidige høydepunkter inkluderer "Princess" i Hans Abrahamsens The Snow Queen og "Nachtigall" i Braunfels Die Vögel, begge ved Bayerische Staatsoper München.

Ole Christian Haagenrud fullførte nylig det prestisjefylte diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole og er nå tatt opp i Talent Norges nye storsatsing ArtEx (Artist in Excellence). Haagenrud har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap der han fikk utmerkelsen Årets musiker. I 2014 ble han tildelt Robert Levins festspillpris. Haagenrud er en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og deltar jevnlig på store festivaler i Norge og i utlandet.

Program:

Utvalgte verk av Edvard Grieg, David Monrad Johansen og Johan Kvandal.

Billetter:
Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 200,-

* Voksen kr. 290,- Student / Bergenskort kr. 250,- KODE medlem kr. 200,- Barn kr. 200,-