Villakonsert 26/1: Kei Solvang

Velkommen til en serie med eksklusive huskonserter i Griegs villa på nyåret!

Kjøp billetter her

I år åpner vi stuene i villaen for musikere fra Bergen. Noen av dem er rykende ferske talenter under utdanning, andre er allerede godt i gang med sine internasjonale musikkarrierer.

Felles for dem er at de har fått sin grunnleggende opplæring i Bergen helt fra barneårene. Med fire ulike konserter med fiolin, cello, sang og piano solo ønskes du velkommen til å lytte til nåtidens og fremtidens musikere fra Bergen.

Søndag 26. januar kl. 13:
Kei Solvang, piano

Om musikeren:

Solvang er elev i 2.klasse ved Musikklinjen, Langhaugen videregående skole. Hun er født i Japan, men flyttet til Norge da hun var fem år. Hun begynte med ukentlige pianotimer i treårsalderen. Fra 2013 til 2018 var hun pianoelev ved Talentprogrammet (senere Fordypningsprogrammet) ved Bergen Kulturskole.

Fra 2017 ble hun tatt opp ved Griegakademiets Unge Talenter (GUT), hvor hun har jevnlig veiledning av Signe Bakke. Videre ble hun i 2018 tatt opp i Talentprogrammet ved professor Jiri Hlinka`s Klaverakademi, og fra 2019 i Nasjonalt Talentutviklingstiltak på Klaver.
I 2018 kvalifiserte Solvang seg til finalen i Ungdommens Musikkmesterskap på piano, hvor hun vant sin klasse. I tillegg til Inspirasjonspris og Publikumsprisen medførte seieren også flere konsertoppdrag ved ulike festivaler og arrangementer i Norge.

Ved feiringen av 175-årsdagen for Edvard Griegs fødsel i juni 2018, hadde Solvang æren av å åpne NRK´s 30 timer lange direktesending med Grieg`s opus 1, Fire pianostykker. I 2019 har hun deltatt i tre internasjonale pianokonkurranser. Hun vant 3. pris ved Nordisk Pianomesterskap for ungdom, så vel som ved Windsor International Piano Competition. Ved PIANALE Junior International Piano Academy & Competition i Tyskland, ble hun én av de fem vinnerne som sto for arrangementets avslutningskonsert. 

Billetter:
Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 200,-

Kjøp billetter her

* Voksen kr. 290,- Student / Bergenskort kr. 250,- KODE medlem kr. 200,- Barn kr. 200,-