Villakonsert 9/2: Claire Huangci

Velkommen til en serie med eksklusive huskonserter i Griegs villa på nyåret!

Kjøp billetter her

I år åpner vi stuene i villaen for vinteren med en serie huskonserter. Denne søndagen blir det konsert med den amerikanske prisvinneren Claire Huangci. 

På denne konserten i nettverket for Steinway-prisvinnere, som Troldhaugen er en del av gjennom The International Edvard Grieg Piano Competition, representerer hun Paris Play-Direct Academy (PPDA) 2019, ARD Music Competition 2011 og Concours Géza Anda 2018. 

Søndag 9. februar kl. 13:
Claire Huangci, piano

Program:

Frédéric Chopin (1810-1849)
Ballade nr. 1 i g-moll /Ballade nr. 1 in G minor, op. 23

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Klaversonate nr. 14 i c-moll / Piano Sonata nr. 14 in C minor, K 457
Molto allegro
Adagio
Allegro assai

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata i c-moll / Toccata in C minor, BWV 911
Toccata i D-dur / Toccata in D Major, BWV 912

Om musikeren:

Claire Huangci vant førsteprisen og Mozart-prisen ved Géza Anda pianokonkurranse i 2018 og har gjort seg bemerket for et internasjonalt publikum med sin virtuositet. Hun opptrer både som solist og i samarbeid med orkestre på arenaer som Carnegie Hall, Wiener Konzerthaus, Konzerthaus Berlin, Gewandhaus Leipzig, Salle Cortot, Suntory Hall Tokoyo og Franz Liszt Akademie Budapest.

I inneværende sesong gir hun konserter ved Lucerne Festival, Philharmonie de Paris og Festspielhaus Salzburg, Elbphilharmonie, Ruhr Piano Festival og MDR Musiksommer. Hun opptrer også med  Staatsorchester Stuttgart, Konzerthausorchester Berlin og Baseler Kammerorchester, samt internasjonale orkestre og turnerer i Skandinavia, Spania, Portugal, Polen, Russland, Asia, og Latin-Amerika og USA. 

Claire Huangci har studert ved Curtis Institute i Philadelphia og ved University of Music, Drama and Media i Hannover. Hun er en dedikert tolker av Chopins musikk og har vunnet førstepriser ved Chopin-konkurransene i Darmstadt og i Miami i 2009 og 2010. Hun er også den yngste som har mottatt andreprisen i den internasjonale ARD Music Competition i 2011. 

Billetter:
Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 200,-

Kjøp billetter her

Claire Huangci, foto: Mateusz Zahora