Troldhaugen er åpen tirs-søn kl. 11-16 (17)

Edvard Grieg Museum Troldhaugen er åpent tirsdag-søndag kl. 11.00-16.00 (17.00). Stengt mandager.

Musikk, historie og vakker natur

På Troldhaugen møter du et vakkert naturområde fylt med musikk og historie. I villaen møter du historien om Edvard og Nina Grieg, og livet deres på Troldhaugen.

Grieg omtalte ofte Troldhaugen som sitt beste opus. Sommeren 1884 skrev han om eiendommen: «hvor det er skjønnere enn skjønnest... Et nytt opus, det beste jeg har prestert. Intet opus har fylt meg med større begeistring…».

Under besøket kan du oppleve Nina og Edvard Griegs villa, som sto ferdigstilt i 1885. Vi anbefaler også en tur rundt på området langs de små gruslagte stiene, hvor du blant annet kan gå ned til Griegs komponisthytte med utsikt over Nordåsvannet. Les mer om Troldhaugen her

Utendørs lytteguide

Du kan også vandre rundt på Troldhaugen med din egen personlige omviser på øret. Vi tilbyr to utendørs vandringer for audioguide, en for voksne og en for barn, som kan gi en ny dimensjon for museumsbesøket. Audioguide er inkludert i billletten, les mer her

Kafeen er åpen

Ta gjerne en kaffepause i kafeen, hvor det også er uteservering når været er godt. Vi selger boller og smørbrød, vafler og kaker, og det er rettigheter for øl og vin.

Program for barnefamilier 

Er du glad i utforske, oppdage eller lete etter noe spennende i naturen? For våre minste gjester tilbyr vi ute-aktivitet for hele familien i «Let, finn, lær og vinn!». Aktivitetsarket får du i resepsjonen.

Konsertprogram 

Kjøper du konsertbillett på Troldhaugen, er inngangsbillett på museet inkludert i prisen.

Oppdatert informasjon om konsertene finner du i vår konsertkalender, og på Troldhaugens Facebookside her