Utendørs lytteomvisning

Besøk Troldhaugens uteområde med din egen personlige omviser på øret! 

KODE tilbyr to utendørs vandringer for audioguide, en for voksne og en for barn, som kan gi en ny dimensjon for museumsbesøket. 

– Dette kan gi publikum en annerledes besøksopplevelse og en fin inngang til Edvard Griegs historie og musikk, sier kurator ved KODEs komponisthjem, Monica Jangaard. 
 
Med Grieg på øret
Hun har vært prosjektleder for audioguide-tilbudet som er utformet i samarbeid med museets formidlingsavdeling. Gjennom åtte stopp på Troldhaugens idylliske uteområde får man servert spennende historier rundt Nina og Edvard Grieg, samt høre utvalgt musikk av den verdenskjente komponisten. Det er flere musikkstykker å velge mellom.  

– Å vandre omkring på området med «Morgenstemning» og andre kjente stykker på øret var en ny og flott opplevelse for meg, sier Jangaard begeistret. 
 
Egen turrute for barna
En egen rute som passer for barn mellom 4–10 år er også på plass. Her kan barna oppleve morsomme og spennende historier ispedd små aktiviteter og musikksnutter. 

– Det er første gang KODE kan tilby en egen audioguide for barn, så dette har vært spennende og lærerikt å utvikle. Vi tror dette tilbudet kan være interessant å oppleve for barn i alle aldre, sier Jangaard.
 
Flere nysatsninger på trappene
Komponisthjemmenes direktør, Christian Grøvlen, sier at flere vandringer er under planlegging. Audioguide-tilbudet er et av mange prosjekter i KODEs satsning på musikkformidling fremover. 
 
– Vi ønsker å utforske nye måter å presentere musikken og historien på for våre gjester. Vi har et rikt materiale å ta av og dette er bare første steg av mange, lover Grøvlen.
 
Hvordan kan du bestille audioguide-vandring?
Audioguide-turen er inkludert i museets inngangsbillett. Du kan laste ned appen på egen smarttelefon eller låne utstyr i resepsjonen på Troldhaugen. 

Dermed kan du bruke så lang tid du ønsker på turen. Du velger også rekkefølgen på vandringen selv.