Slik blir sommeren på Troldhaugen

Hagefest, unge pianister og nytt fokus på samtidsmusikk:

– Årets sommerprogram er proppfullt av vakker musikk og unike kultur- og naturopplevelser, sier direktør ved komponisthjemmene Christian Grøvlen.

Troldhaugens lunsjkonserter er Bergens største og best besøkte konsertserie.

Fra 15. juni kan en igjen oppleve flere av Griegs kjerneverker, i år framført av noen av våre fremste unge kunstnere.

Pianistene spiller to daglige lunsjkonserter med Griegs musikk samt én kveldskonsert hver torsdag.

Se oversikt over rekken av pianister og mer info om lunsjkonsertene her.

– Disse konsertene er til stor glede for publikum, tilreisende og pianistene selv. Jeg er glad for å kunne presentere flere nye kunstnere i årets sommerprogram, sier Grøvlen.

–Det er viktig for meg at den nye generasjonen pianister får gleden av å oppleve Troldhaugen og Griegs musikk på nært hold. Dette har jeg selv erfart verdien av som ung kunstner.

Nytt av året er også mer fokus på samtidsmusikk, da under kveldskonsertene.

Se oversikt over kveldskonsertene her.

– Der blir flere urfremføringer i løpet av sommeren på Troldhaugen. Samtidsmusikken har et naturlig hjem i KODEs komponisthjem, sier Grøvlen.

Heller ikke Edvard Griegs fødselsdag 15. juni skal gå upåaktet hen.

– Vi krysser fingrene for fint vær den dagen, for da inviterer vi til hagefest.

Det blir også en egen bursdagskonsert med Joachim Carr samme kveld, avslutter Grøvlen.

Velkommen til Troldhaugen!