21/10 KODE + BIFF: John Cage // Blomster i blodet

Fredag 21. oktober kl. 17.00-21.00: KODE og BIFF inviterer til en fullspekket fredagskveld med konsert og dokumentarfilm på Troldhaugen! Gratis og inkludert buss fra Bergen sentrum.

Hør hvordan et av Bergens viktigste flygler blir omgjort til et perkusjonsinstrument med uendelige muligheter. Pianist Mathias Halvorsen framfører John Cage sine Sonatas and Interludes for oss denne kvelden.

Konserten i Troldsalen blir etterfulgt av filmvisning samme sted av Blomster i blodet, en dokumentar om den avdøde kunstneren Laurie Grundt.

Museumsbygget og kafeen holder åpent under arrangementet. Det vil være alkoholservering i kafeen, samt mulighet til å ta en titt i museets utstilling og uteområder på kveldstid.

Merk! Edvard Griegs villa er ikke åpen under arrangementet.

PROGRAM:

17.00 Buss fra Kode 4 til Troldhaugen
17.30 Åpen kafé/bar
18.00 Konsert
19.00 Pause med åpen kafé/ba
19.30 Filmvisning
21:00 Buss tilbake til Bergen Sentrum

Mathias Halvorsen er en internasjonalt aktiv solist og kammermusiker. Han er en omfattende karrierer hvor han turnerer og spiller konserter i inn og utland med noen av samtidens mest prominente musikere. Kommende prosjekter i 2022 inkluderer
solistoppdrag med Ensemble Allegria (nytt verk av Håkon Thelin) og Krinkastingsorkesteret (venstrehåndskonserter av Korngold og Ravel), og plateslipp for tre plater: Sindings Fiolinsonater med Magnus Boye Hansen (LAWO), Puccinis La Boheme med Mathieu van Bellen (Backlash) og On Palestrina med Inga Margrete Aas og Jan Martin Gismervik

Blomster i Blodet – En hyllest til Laurie Grundt
I denne varme og åpenhjertige dokumentaren møter vi kunstneren, humanisten, anarkisten, bohemen, provokatøren og bergenseren Laurie Grundt (1923–2020). Som ung kunstner var Grundt blant annet med med på å utsmykke Askøy rådhus og starte det innflytelsesrike kunstnerkollektivet Gruppe 66. I 1973 flyttet han til fristaden Christiania i København, og det skulle ta 36 år før han vendte tilbake til sitt elskede Bergen for å tilbringe sine siste dager her. BLOMSTER I BLODET følger Grundt i hans siste leveår, og gir oss innblikk i et langt liv i kunstens tjeneste – og i markant opposisjon mot A4-samfunnet.

Mer info om Blomster i blodet finnes HER

OM BIFF
Bergen internasjonale filmfestival presenterer årlig over 150 dokumentar- og fiksjonsfilmer, og er med dette omfanget den største filmfestivalen i Norge. BIFF har et dedikert fokus på dokumentarfilm, men som publikummer har du også sjansen til å få med deg en rekke fiksjonsfilmer, kortfilmer, med mer.

Dette arrangementet er en del av programmet for Skeivt kulturår på KODE

Merk! Arrangementet er gratis, men krever påmelding

Kjøp billett