Trollbundet av Ole Bull: Hanna V. Kallestad

Lørdagsmatineer i høst: Møt unge fiolintalenter i Troldsalen! Lørdag 31. oktober kl. 13 spiller fiolinist Hanna Vigerust Kallestad med Ole Christian Haagenrud på piano.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Mens Ole Bull Museum Lysøen er stengt, inviterer vi Ole Bull til å gjeste Troldhaugen.

Fiolinvirtuosen og verdensmannen Ole Bull ble en viktig mentor for den unge Edvard Grieg, og forble en god venn og støttespiller gjennom hele Griegs liv. Fem år etter Ole Bulls død flyttet Nina og Edvard Grieg inn på Troldhaugen og nå inviteres han til stedet han ikke fikk oppleve i sin levetid.

Fire unge fiolintalenter, alle fra Bergen, vil spille musikk av Bull og Grieg og vil også by musikk av andre komponister. De spiller sammen med en av Troldhaugens erfarne gjestepianister.

Om artistene 

Hanna Vigerust Kallestad (17) begynte å spille fiolin ved Bergen kulturskole da hun var seks år gammel. De første årene foregikk undervisningen på suzuki-metoden, med Britta Skärby Vindenes som lærer. I dag er hun elev ved Barrat Due i Bergen og Langhaugen musikklinje. På veien dit har hun fått ta del i mange spennende prosjekter; sammen med Det Norske kammerorkester, Ung Filharmoni, 1B1, Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester med flere.

Som solist har Kallestad fått priser på konkurransene UMM (Ungdommens Musikkmesterskap) og Sparre Olsen. Hun er også tildelt Drømmestipendet og Sigmund Skages Minnefond.

Ole Christian Haagenrud fullførte nylig det prestisjefylte diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole og er nå tatt opp i Talent Norges nye storsatsing ArtEx (Artist in Excellence). Haagenrud har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap der han fikk utmerkelsen Årets musiker. I 2014 ble han tildelt Robert Levins festspillpris. Haagenrud er en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og deltar jevnlig på store festivaler i Norge og i utlandet.

Program:

Johan Halvorsen (1864-1935)
Norsk Dans nr. 1 / Norwegian Dance nr. 1

Ole Bull (1810-1880)
Sæterjentens søndag / The Herd-Girl’s Sunday

Fritz Kreisler (1875-1962)
Recitativo & Scherzo-Caprice, op. 6

Edvard Grieg (1843-1907)
Fiolinsonate nr. 2 i G-dur / Violin Sonata No. 2 in G major, op. 13:
Lento Doloroso - Allegro Vivace
Allegretto tranquillo
Allegro animato

Johan Svendsen (1840-1911)
Romanse, op. 26

Praktisk informasjon

Priser
Voksen kr. 200
Venneforeningen/KODE medlem kr. 150
Studenter kr. 100
Barn kr. 50

Varighet: ca. 45 minutter.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer omvisning i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.