9/12: Flammen over Jølster: Nils Økland og Sigbjørn Apeland

Torsdag 9. desember kl. 18 i Festsalen, KODE 1: KODEs Komponisthjem inviterer til konsertserien «Musikken møter kunsten» i forbindelse med Astrup-utstillingen. 

Nils Økland og Sigbjørn Apeland spiller folkemusikk og improvisasjoner som er inspirert av Astrup.

Kjøp billetter her

KODEs komponisthjem var hjemmene til Edvard Grieg, Ole Bull og Harald Sæverud. Alle våre tre komponister ble, som Astrup, inspirert av naturen. Dette gjenspeiles i eiendommene og ikke minst i deres musikk. 

Nicolai Astrup brukte selv musikalsk terminologi (som symfoni og nocturne) for å beskrive farger og maleri. Han uttalte at musikken står maleriet nærmest av alle kunstarter og at en begavet musiker var en latent maler. 

Nils Økland, fiolin og hardingfele 
Sigbjørn Apeland, piano 

Nils Økland spiller hardingfele, fiolin og viola d,amore. Han jobber i gråsonen mellom folkemusikk, klassisk musikk, improvisasjon og moderne musikk. Han har vært solist med ulike orkestre i flere europeiske land. Økland har vært aktiv i norsk musikkliv siden tidlig på 1980 tallet og har siden turnert og hatt prosjekter i USA, Kina, Japan og Midt- Østen. Sammen med Sigbjørn Apeland har han gjennom flere år spilt konserter i Ole Bulls villa på Lysøen. De spilte under Ole Bull jubileet i 2010 inn platen: «Lysøen-Hommage á Ole Bull» med fokus på Bulls forhold til folkemusikk og improvisasjon. 

Sigbjørn Apeland er Førsteamanuensis ved Griegakademiet, UiB. Apeland har særlig ansvar for folkemusikksamlingen: Arne Bjørndals samling. Han har spilt trøorgel/klaviatur på rundt 80 plater innen blant annet kirkemusikk, folkemusikk og improvisasjon. Han har holdt konserter i Kina, Japan, USA og Europa og hyppig spilt med Nils Økland, Håkon Kornstad, Sigrid Moldestad og Berit Opheim. 

Program: 

Improvisasjoner inspirert av Astrup-bilder, folketoner, musikk av Ole Bull, samt Apeland og Øklands egne slåtter/komposisjoner bl.a. litt filmmusikk brukt i Astrup-filmen "Flammen over Jølster." 

BILLETTER OG BOOKING 

Voksne: Kr. 290 
KODE medlem, Venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 250 
Barn: Kr 50 

Eventuelle restbilletter selges frem til konsertstart i resepsjonen på KODE 1
Konsertbilletten inkluderer adgang til hele museet, blant annet utstillingen «Nikolai Astrup. Rå natur» i KODE 1.
Vi oppfordrer vårt konsertpublikum til å se utstillingen før konserten.

Kjøp billetter her

  • 9. desember 2021
  • 290/250/50