15/5: Våren

Konsert på Troldhaugen med pianist Ellen Ugelvik og sanger Astrid Nordstad sammen med direktør og pianist Christian Grøvlen, lørdag 15. mai kl. 13.00.

Våren

Velkommen til vårprogrammets siste konsert. Vi tar snart farvel med våren, men gir ikke slipp på dens idyll helt enda, da vi har invitert med oss pianisten Ellen Ugelvik og sangeren Astrid Nordstad som gjester.

Ellen Ugelvik presenterer en spennende versjon av Griegs lyriske stykker rekomponert av komponisten Christian Blom. Astrid Nordstad fremfører Griegs Vinjesanger op. 33, sammen med Christian Grøvlen. Opuset regnes som et av høydepunktene i Griegs produksjon, og ble også tilegnet en komponist vi har hatt fokus på tidligere i vårprogrammet, nemlig Agathe Backer Grøndahl.  

Konsert i Troldsalen
Lørdag 15. mai kl. 13.00

Ellen Ugelvik, piano
Astrid Nordstad, mezzosopran
Christian Grøvlen, piano

Kjøp billetter her

Konserten vil også tas opp og strømmes digitalt i etterkant. Tidspunkt for dette kommer senere.

Om musikerne

Ellen Ugelvik er født og oppvokst i Bergen og tok første del av sin musikkutdannelse på Griegakademiet med Einar Røttingen som lærer. Ugelvik har fordypet seg i fremføring av samtidsmusikk og gir konserter som solist og kammermusiker over hele verden. I kategorien samtidsmusikk har hun vunnet Spellemannsprisen tre ganger og i 2016 ble hun kåret til Årets Utøver av Norsk Komponistforening. Ugelvik er ansatt som forsker ved Arne Nordheim-senteret ved Norges musikkhøgskole, ved siden av sin utøvende og skapende karriere. Hun er medlem av ensemblene asamisimasa og Jageflygel.

Mezzosopranen Astrid Nordstad kommer fra Trondheim. Hun debuterte på det Kongelige Teater i København høsten 2015 som Flora i Verdis La Traviata, og i mars 2018 gjentok hun rollen i Olavshallen med Trondheim Symfoniorkester & Opera. Norstad fullførte sine studier ved Det Kongelige Operaakademiet i København i 2017, hvor hun sang tittelrollen i The Rape of Lucretia og Dorabella i Così fan tutte. Hun har en bachelorgrad i opera fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. Sesongen 2018/2019 og 2019/2020 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun blant annet sang tittelrolle i Purcells Dido og Aeneas, Tisbe i La Cenerentola, Mercédès i Carmen og Maddalena i Rigoletto.  

Christian Grøvlen er ny direktør for KODEs komponisthjem og aktiv utøvende pianist. Grøvlen debuterte med Kringkastingsorkesteret i 2019 og med Operaorkesteret i 2020. I 2017 utkom hans første innspilling Bach - Inside Polyphony og i 2021 utkommer hans neste plate Eventyr. Grøvlen er mottaker av Robert Levin Prisen, Léonie Sonning Talentpris og Statens Kunstnerstipend. 

Program 

Christian Blom (1974): Lyriske stykker 
1.    Liten fugl 
2.    Vokterens sang
3.    Sommerfugl
4.    Ensom vandrer
5.    Halling

 

Edvard Grieg (1843-1907) 
Tolv melodier til dikt av A. O. Vinje / Twelve Songs to Poems by A. O. Vinje, Op. 33 

 (dedicated to Agathe Backer Grøndahl) 
1. Guten / The Youth 
2. Våren / Last Spring 
3. Den særde / The Wounded Heart 
4. Tyteberet / The Berry 
5. Langs ei Å / Beside the Stream 
6. Eit Syn / A Vision 
7. Gamle Mor / The Old Mother 
8. Det Første / The First Thing 
9. Ved Rondane / At Rondane 
10. Eit Vennestykke / A Piece on Friendship 
11. Trudom / Faith 
12. Fyremål / The Goal 

Praktisk informasjon

Priser
Voksen kr. 290
Venneforeningen/KODE medlem kr. 250
Studenter kr. 250
Barn kr. 50

Varighet: ca. 45 minutter.

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.