Digital konsert: Tord Gustavsen

PREMIERE 27. desember kl. 15: Juleimprovisasjoner ved jazzpianist Tord Gustavsen 

Se konserten gratis på Vierlive her

KODE Kunstmuseer og komponisthjem inviterer hele verden til en magisk julekveld på Troldhaugen. Tre digitale gratiskonserter fra Edvard Griegs stue som kan nytes der du er - uansett hvor du er. 

Om programmet

Tord Gustavsen er jazzpianist og gir en konsert hvor kun fantasien setter grenser for hva vi får oppleve. Kanskje oppstår der både toner av salmer og julesanger i hans musikalske vev. 

Om artisten

Tord Gustavsen er jazzpianist og komponist. Han har utgitt åtte album under eget navn ved det prestisjetunge tyske selskapet ECM Records. Han turnerer over hele verden med sin trio og sitt ensemble, og har mottatt tallrike priser, inkludert den norske Spellemannsprisen og den prestisjefylte tyske Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritikk for beste album uavhengig av sjanger.

Tord har vært en hjørnestein i prosjekter med karaktersterke vokalister som Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Kristin Asbjørnsen og Silje Nergaard. Tords forrige album introduserte også den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander i Norge, og baserte seg på oppsiktsvekkende bearbeidinger av norske salmer gjendiktet i sufi-drakt til det afghanske språket pashto. 

Program

Tord Gustavsen (1970-)
Klårt di krubbe skina kan

En musikalsk adventsmeditasjon med innslag av følgende temaer:
Å kom, å kom, Immanuel
Jeg synger julekvad
Oh, Little Town of Bethlehem
Mitt hjerte alltid vanker
Folkefrelsar, til oss kom
Gånglek från Älvdalen 
Det kimer nå til julefest
I denne søte juletid

 

Se konserten gratis på Vierlive her

  • 27. desember 2020 til 31. desember 2020
  • - *

* Gratis for alle!

Tord Gustavsen inviterer til en musikalsk meditasjon over julen og løfter blikket mot et nytt år i de digitale gratiskonsertene (foto: Einarfilm, videostill).