Foredrag 14/3: «før konserten»

Mini-foredrag 14. mars kl. 12:30 med konservator Monica Jangaard i tilknytning til konserten Til våren. Gratis adgang

Ny serie med gratis foredrag, ved konservator Monica Jangaard, i tilknytning til konsertene på Troldhaugen! Vårens første foredrag har tema fra konserten «Til våren», les mer om konserten her.

Møt opp i Troldsalen kl. 12:30, gratis adgang. 

Om vår og vennskap

«Dagene lysner, Foråret melder sig snart, Alt i Naturen vågner påny og dermed også Deres Tro på Dem selv».

Slik formulerte Edvard Grieg seg i brev til musikervennen Agathe Backer-Grøndahl i 1898. Da hadde de for lengst tilegnet komposisjoner til hverandre, til gjensidig støtte og inspirasjon.

Kort tid etter innflyttingen på Troldhaugen skrev Grieg en ny samling med Lyriske stykker, som opprinnelig fikk tittelen Vårsanger og et drøyt tiår senere leverte Agathe Backer-Grøndahl sangsyklusen Barnets Vårdag, op. 42. Med lidenskap for natur og poesi hadde de begge evnen til å løfte publikum inn i disse øyeblikkene av inspirasjon. 

Foredraget er gratis, men vil følge nasjonale retningslinjer om antall personer i salen. 

«Før konserten»

KODEs Komponisthjem inviterer denne våren til en rekke korte foredrag i Troldsalen som starter 30 min før konsertstart. Komponisthjemmenes konservator Monica Jangaard forbereder publikum til konsert gjennom å dele spennende kunnskap og historier om musikken som skal spilles. 

Musikken har gjerne en spesiell historie som det kan være spennende å få innsikt i, enten den reflekterer komponistens liv eller om den tilfører noe nytt i sin samtid.

Foredragene er gratis. Info om kommende foredrag vil bli lagt ut fortløpende..