Gratis konsert 9/6: Skeive Stemmer

9. juni kl. 17.00-18.00 i Pride Park ved USF Verftet:

I samarbeid med Regnbuedagene i Bergen presenterer KODEs komponisthjem en konsert med Operakompaniet Skeive Stemmer.

Hva skjer når man kombinerer Eurovision med opera? Dette skal vi finne ut! Skeive Stemmer har utarbeidet et helt nytt program hvor nettopp disse kombineres.

Skeive Stemmer er Norges første skeive operakompani av, med og for skeive. De ønsker å skape en arena som gir arbeid for - og rom til utvikling av skeive talenter og historier.

Skeive publikummere og kunstnere har lenge vært en del av operasamfunnet, og Skeive Stemmer ønsker dermed å møte behovet denne målgruppen har for å kunne se sine egne historier fortalt i operaformatet.

Operakompaniet består av de tre operasangerne Eldrid Gorset, Therese Khachik og Maria Dale Johannessen som alle har sin akademiske bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Siden kompaniets oppstart i 2018 har de deltatt på åpningen av Oslo Pride 2019, Trondheim Pride 2020, Operafestukene i Kristiansund 2022 og mye mer. Høsten 2020 startet de også en konsertserie på Rosendal Teater i Trondheim som heter «Operakafé» hvor de har gjort over 20 konserter gjennom hele pandemien.

I september 2022 har Skeive Stemmer premiere på sin første fulle operaproduksjon «De Lystige Koner i Windsor» av Otto Nicolai, nettopp på Rosendal Teater, under Trondheim Pride 2022.

Praktisk informasjon:

Konserten er gratis.