Lunsjkonserter: Edel Bolstad

Kl. 11:30 og 13.00: Velkommen til lunsjkonserter med Edel Bolstad, som er ukens pianist på Troldhaugen fra tirsdag 26. juli – søndag 1. aug. 

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Edel Bolstad (f. 1996) er en klassisk pianist fra Bergen. Våren 2021     fullførte hun sin master i utøvende klassisk klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, veiledet av professorene Kathryn Stott, Håvard Gimse og Einar Henning Smebye. I tillegg til dette er hun en aktiv frilansmusiker, og har spilt på flere av de store norske festivalene for klassisk musikk, som Festspillene i Bergen, Fjord Classics, Grieg in Bergen Festival og Trondheim Kammermusikkfestival. Hun har hatt timer og deltatt på masterclasser med lærere som Leif Ove Andsnes, Marianna Shirinyan, Einar Steen Nøkleberg og Håkon Austbø m.fl. Hun er også en ivrig kammermusiker, og vant i Januar 2018 1.pris i NMHs kammermusikkonkurranse med gruppen Clara Quartet.

Sommeren 2021 skal Edel spille på Oslo kammermusikkfestival, Fjord Classics i Sandefjord, Larvik barokkfestival og Gloppen Musikkfest. Til høsten arrangerer hun sin egen konsertserie på Caféteatret i Oslo, med musikk skrevet av kvinnelige komponister.

Program

Edvard Grieg (1843-1907):

Lyriske stykker, op. 12
Arietta
Vals/Waltz
Norsk/Norwegian

Slåtter/ Norwegian Peasant Dances, op. 72
Gangar etter Myllarguten / Myllarguten's gangar
Røtnams-Knut. Halling
Kivlemøyane. Springdans / The Maidens from Kivledal. Springdans

Pianotranskripsjoner
Vuggesang, Op. 41
Det første møte, op 52
Du fatter ei bølgernes evige gang, op 52

Lyriske stykker, op. 65
Bryllupsdag på Troldhaugen/Wedding day at Troldhaugen

Lunsjkonserter på Troldhaugen
I hele sommer, tirsdag-søndag, kl. 11.30 og 13.00 møter du noen av Norges fremste pianister, som med musikalske kunnskaper og personlig vri presenterer sitt eget utvalgte Grieg-repertoar i Norges vakreste kammermusikksal, Troldsalen. Konsertene varer 30 minutter. Les mer om sommerens lunsjkonsertserie her

Billetter og booking
Voksne: Kr. 200
KODE medlem, Venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 130
Barn kr 50

Varighet: 30 min.

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang til Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.