Lunsjkonserter: Eirik Stømner

Kl. 11:30 og 13.00: Velkommen til lunsjkonserter med Eirik Stømner, som er ukens pianist på Troldhaugen fra tirsdag 20.– søndag 25. juli. 

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Eirik Haug Stømner (f. 1993) er en norsk pianist fra Halden. Våren 2018 fullførte han det prestisjefylte solistdiplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole, hvor han har studert med professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan. I den sammenheng debuterte han som solist med Kringkastingsorkesteret i Brahms’ første klaverkonsert, en konsert som siden ble sendt på NRK.

Stømner har bred erfaring både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han har vært solist med blant annet Ukraine National Radio Symphony Orchestra, Det Norske Blåseensemble og Oslo symfoniorkester, og har spilt konserter over hele Europa. I 2018 var han med på NRKs minutt for minutt-sending i anledning Edvard Griegs 175-årsjubileun, og våren 2019 debuterte han ved Festspillene i Bergen. I 2020 ble han invitert tilbake til Festspillene, og gjorde også to konserter under Oslo Kammermusikkfestival senere samme sommer. Høsten 2018 ble han ansatt som pianolærer og akkompagnatør ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.


Program:

Edvard Grieg (1843-1907):

Klaverstykker etter egne sanger I / Piano Transcriptions of Own Songs I, Op. 41  (a selection)
Jeg elsker dig / I Love Thee (Op. 5, No. 3)
Hun er så hvid / She Is So White (Op. 18, No. 2)

Lyriske stykker V / Lyric pieces V, Op. 54
Gjetergutt / Shepherd's boy
Gangar
Trolltog / March of the Trolls
Notturno
Scherzo
Klokkeklang / Bell Ringing

 

Lunsjkonserter på Troldhaugen
I hele sommer, tirsdag-søndag, kl. 11.30 og 13.00 møter du noen av Norges fremste pianister, som med musikalske kunnskaper og personlig vri presenterer sitt eget utvalgte Grieg-repertoar i Norges vakreste kammermusikksal, Troldsalen. Konsertene varer 30 minutter. Les mer om sommerens lunsjkonsertserie her

Billetter og booking

Voksne: Kr. 200
KODE Medlem, Venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 130
Barn Kr 50

Varighet: 30 min.

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang til Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.