Lunsjkonserter: Martha Berit Belt

Kl. 11.30 and 13.00: Velkommen til lunsjkonserter med Martha Berit Belt, som er ukens pianist på Troldhaugen fra tirsdag 17. aug – søndag 22. aug. 

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Martha Berit Belt fullførte sin mastergrad ved Griegakademiet våren 2016, der hun studerte hos Signe Bakke. Det siste året av masteren fordypet hun seg i Olivier Messiaens musikk. Hun har også hatt timer med blant andre Håvard Gimse og Julius Drake.

Belt har en variert utøvende virksomhet, både som solist og akkompagnatør. I tillegg til å være aktiv pianist i Bergensområdet, har hun i løpet av de siste årene blant annet spilt konsert i Grieg-Begegnungsstätte i Leipzig og deltatt i Lied-duo-konkurranse i Groningen i Nederland. Hun har gitt en rekke konserter på Troldhaugen, både som ”ukens pianist” og i Griegs villa. Belt har et allsidig repertoar, som spenner fra tidligmusikk av Bach til samtidsmusikk av nålevende komponister – blant annet har hun vært medvirkende på festivaler som Borealis og Oslo Internasjonale Teaterfestival. Hun samarbeider ofte med sangere og instrumentalister som akkompagnatør og kammermusiker.  

Program

Edvard Grieg (1843-1907):

Lyriske stykker V / Lyric pieces V, Op. 54
Klokkeklang / Bell Ringing

Slåtter / Norwegian Peasant Dances, Op. 72
Haugelåt. Halling / Halling from the Fairy Hill
Bruremarsj etter Myllarguten / Myllarguten’s Wedding March
Jon Vestafes Springdans / Jon Vestafe’s Springdans

Folkelivsbilder / Pictures from Folk Life, Op. 19
Fjellslått / In the Mountains
Brudefølget drar forbi / Bridal Procession
Fra karnevalet / From the Carnival

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Billetter:
Voksne: Kr. 200
KODE Medlem, Venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 130
Barn: Kr 50

Varighet: 30 min.

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang til Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.

I tråd med lokale smittevernspåbud må museets besøkende og konsertgjengere holde én meter avstand til andre kohorter. Dersom dette ikke kan overholdes er det påbudt å bruke munnbind. Museet kan bistå med munnbind til dem som ikke har.