Lunsjkonserter: Ole Christian Haagenrud

Kl. 11:30 og 13.00: Velkommen til lunsjkonserter med Ole Christian Haagenrud, som er ukens pianist på Troldhaugen fra tirsdag 29. juni–søndag 4. juli.​​​​​​

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Ole Christian Haagenrud er en av de mest ettertraktede unge pianistene i Norge. Han har sin diplomutdannelse fra Norges Musikkhøgskole der han studerte under professorene Jens Harald Bratlie og Håvard Gimse. I 2014 hadde han sin debutkonsert i Universitetets Aula, og samme år ble han tildelt den prestisjefylte Robert Levins Festspillpris. I 2017 ble han tildelt en plass i Talent Norges nye storsatsing ArtEx (Artist in Excellence).   

Haagenrud er en etterspurt kammermusiker og akkompagnatør, og han opptrer jevnlig på store festivaler i Norge og i utlandet. Han kan allerede vise til en lang rekke utmerkelser og priser for sine prestasjoner. Solistoppdrag med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret og Lithuanian National Symphony Orchestra, og opptredener på velkjente scener som Concertgebouw i Amsterdam, Brahms Saal i Musikverein i Wien, JF Kennedy Center i Washington DC og Shanghai Concert Hall er noen av høydepunktene fra karrieren.

Program

Edvard Grieg (1843-1907):

Fra Holbergs tid. Suite i Gammel stil / From Holberg’s Time. Suite in olden style, Op. 40
Preludium
Sarabande
Rigaudon

Utvalgte Lyriske stykker / Selected Lyric Pieces
Sommerfugl /Butterfly, op 43
Trolltog/March of the Trolls, op 54
Sommeraften/Summer's Eve, op 71
Bryllupsdag på Troldhaugen/Weddingday at Troldhaugen, op 65.

Slåtter / Norwegian Peasant Dances, Op. 72
Myllargutens Bruremarsj/Myllargutens Wedding March

Folkelivsbilder / Pictures from Folk Life, Op. 19
Fra Karneval/From the Carnival

Lunsjkonserter på Troldhaugen
I hele sommer, tirsdag-søndag, kl. 11.30 og 13.00 møter du noen av Norges fremste pianister, som med musikalske kunnskaper og personlig vri presenterer sitt eget utvalgte Grieg-repertoar i Norges vakreste kammermusikksal, Troldsalen. Konsertene varer 30 minutter. Les mer om sommerens lunsjkonsertserie her

Billetter og booking

Voksne: Kr. 200
KODE medlem, venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 130
Barn: Kr 50

Varighet: 30 min.

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang til Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.

Ole Christian Haagenrud, foto: Lluis Calm Vidal