Lunsjkonserter: Pål Eide

Tirsdag-søndag kl. 13.00: Velkommen til lunsjkonserter med Pål Eide, som er ukens pianist på Troldhaugen fra tirsdag 25. aug – søndag 30 aug.

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Pål Eide har høstet stor anerkjennelse for sitt kraftfulle og innsiktsfulle spill, og for sine innovative konsertprogrammer. Med briljant teknikk og et særlig poetisk uttrykk skaper han en fortolkning som får publikum til å oppleve kjente verk på nytt. Hans første internationale plateutgivelse Grey Clouds gjorde ham verdenskjent i løpet av 2017. 

Eide ble født i Bergen og allerede som 6-åring begynte han å lytte til klassisk musik. Han startet med pianotimer som 8-åring, da familien flyttet til Kristiansan. Eide viste et naturlig talent for instrumentet og var finalist i sin første pianokonkurranse som 10-åring. Etter studier med blant annet Tatjana Nikolajeva ved Tsjaikovsky-konservatoriet i Moskva, debuterte han på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1997. Deretter fulgte studier med Jiri Hlinka i Oslo.

Repertoaret omfatter alle stilarter, men han har en særlig interesse for senromantikk og 1900-tallets verk som markerer overgangen til "moderne" musikk, noe som har resultert i hans originale programsammensetning.

Program:

Edvard Grieg (1843-1907): 

Folkelivsbilder / Pictures from Folk Life, Op. 19
Fjellslått / In the Mountains
Brudefølget drar forbi / Bridal Procession
Fra karnevalet / From the Carnival

Utvalgte Lyriske stykker / Selected Lyric Pieces
Sommerfugl / Butterfly, op. 43 nr. 1
Til våren / To Spring, op. 43 nr. 6
Klokkeklang / Bell Ringing, op. 54 nr. 6
Trolltog / March of the Trolls, op. 54 nr. 3

Velg antall, dato og kjøp billetter her

Billetter:
Voksne: Kr. 180
Studenter og Bergenskortet: Kr. 130
Barn under 16: Kr 50

Varighet: 30 min.

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer omvisning i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.

Pål Eide (foto: Per Dreyer)