Konsert 27/3: Sanger uten ord

Konsert med Tine Thing Helseth og Gunnar Flagstad i Troldsalen, lørdag 27. mars kl. 13.00.

Kjøp billetter her

Vennligst merk! I henhold til de seneste nasjonale smittevernsreglene er det et begrenset antall billetter tilgjengelig. Det er kun lov med 20 publikummere i salen, med hjemkommune i Bergen.

Sanger uten ord

Vi har gleden av å invitere til vårens andre konsert, nemlig Sanger uten ord på Troldhaugen med Tine Thing Helseth og Gunnar Flagstad.

I løpet av konserten får vi høre Edvard Griegs vakre sangsyklus Haugtussa, men hva skjer når du hører sangene uten tekst?

Dette får vi også erfare med Dmitri Shostakovich sin Four Romances on Poems by Pushkin, op. 46 og i Kurt Weill sin Youkali. Vi får også høre Helseth fremføre soloverket Here som er skrevet for henne av Rolf Wallin.  

Troldsalen, lørdag 27. mars kl 13
Tine Thing Helseth, trompet 
Gunnar Flagstad, piano 

Konserten vil også tas opp og strømmes digitalt i etterkant. Tidspunkt for dette kommer senere.

Siden starten av karrieren har den norske trompetisten Tine Thing Helseth utfordret sjangerens grenser med en intenst kreativ, fordomsfri filosofi. Hun har vært en forkjemper for trompetrepertoaret og gjort seg fortjent til høy ros for sin sjelfulle, lyriske tone og aktive deltagelse i skaperprosessen. Thing Helseth har mottatt flere priser, inkludert som "Årets nykommer" ved Echo Klassik Award 2013 og Borletti-Buitoni Trust Fellowship i 2009. I 2007 hadde hun den sjeldne æren av å være den aller første klassiske artisten til å vinne en spellemannspris som Årets nykommer noensinne. 
 
Gunnar Flagstad har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, hvor han avsluttet med høyeste karakter. Han er i dag førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges Musikkhøgskole. Flagstad er en av landets mest foretrukne samspillspartnere. Han har gjort konserter i et tosifret antall land i Europa, i USA, og på nær sagt hvert et nes her til lands, fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord. Flagstad er også aktiv i flere banebrytende prosjekter på tvers av det klassiske, blant annet som en av tre kunstnerisk ansvarlige i konsertserien Resonans på Gjøvik.  

Program

Rolf Wallin (1957): Here  

Dmitri Shostakovich (1906-1975): Four Romances on Poems by Pushkin, op. 46 
1. Rebirth 
2. Jealousy 
3. Foreboding

Kurt Weill (1900-1950): Youkali

Edvard Grieg (1843-1907): Haugtussa. Sang-syklus av Arne Garborg / The Mountain Maid. Song Cycle from Arne Garborg’s «Haugtussa», Op. 67  
(dedicated to Dagmar Møller)  

Det syng / The Enticement  
Veslemøy / The Young Maiden  
Blåbær-Li / Blueberry Slope  
Møte / The Tryst  
Elsk / Love  
Killingdans / Kidlings' Dance  
Vond dag / Hurtful Day  
Ved Gjetlebekken / At the Brook
 
 

Praktisk informasjon

Kjære publikum! I henhold til de seneste nasjonale smittevernsreglene er det et begrenset antall billetter tilgjengelig. Det er kun lov med 20 publikummere i salen, med hjemkommune i Bergen

Konserten vil også tas opp og strømmes digitalt i etterkant. Tidspunkt for dette kommer senere.

Priser
Voksen kr. 290
Venneforeningen/KODE medlem kr. 250
Studenter kr. 250
Barn kr. 50

Kjøp billetter her

Varighet: ca. 45 minutter.

Billetten inkluderer inngang i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.