Trollbundet av Ole Bull: Ariane J. Alvestad

Lørdagsmatineer i høst: Møt unge fiolintalenter i Troldsalen! Lørdag 24. oktober kl. 13 spiller fiolinist Ariane Jebsen Alvestad med Ingunn Ådland på piano.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Mens Ole Bull Museum Lysøen er stengt, inviterer vi Ole Bull til å gjeste Troldhaugen.

Fiolinvirtuosen og verdensmannen Ole Bull ble en viktig mentor for den unge Edvard Grieg, og forble en god venn og støttespiller gjennom hele Griegs liv. Fem år etter Ole Bulls død flyttet Nina og Edvard Grieg inn på Troldhaugen og nå inviteres han til stedet han ikke fikk oppleve i sin levetid.

Fire unge fiolintalenter, alle fra Bergen, vil spille musikk av Bull og Grieg og vil også by musikk av andre komponister. De spiller sammen med en av Troldhaugens erfarne gjestepianister.

Om artistene

Ariane Jebsen Alvestad (f. 2001) begynte høsten 2020 på bachelorstudium i utøvende fiolin ved Norges musikkhøgskole, med Peter Herresthal som lærer. Allerede da hun begynte å spille fiolin som 5-åring viste hun et særskilt engasjement for musikken, og ble som 9-åring tatt opp i talentprogrammet ved Bergen kulturskole. Siden 2011 har hun vært en del av Barratt Due Unge talenter, avdeling Bergen, hvor hun har deltatt i kammermusikk og på mesterklasser med en rekke fremtredende fiolinpedagoger. Hun var solist på julekonserten til Bergen filharmoniske orkester i 2012, og fikk Bergen kommunes talentstipend året etter. Høsten 2017 begynte hun på musikklinjen ved Langhaugen videregående skole, med Per Gisle Haagenrud som hovedinstrumentlærer. 

Alvestad har vært fast medlem av Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester siden 2014. 

Ingunn Ådland er en erfaren konsertpianist på Troldhaugen, og har gitt ut to album med musikk av Grieg.
Hun har gitt flere konserter nasjonalt og internasjonalt, som akkompagnatør og solist, med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Collegium Musicum.

Program:

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fra fiolinkonsert nr. 2 i e-moll /
From Violin concerto no. 2 in E major, BWV 1042: 
Allegro

Ole Bull (1810-1880)
Et sæterbesøk / A Mountain Vision

Edvard Grieg (1843-1907)
Fra Fiolinsonate nr. 2 i G-dur /
From Violin Sonata No. 2 in G major, op. 13:
Lento Doloroso - Allegro Vivace
Allegretto tranquillo
Allegro animato

Praktisk informasjon

Priser
Voksen kr. 200
Venneforeningen/KODE medlem kr. 150
Studenter kr. 100
Barn kr. 50

Varighet: ca. 45 minutter.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer omvisning i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.