Trollbundet av Ole Bull: Rasmus H. Mikkelsen

Lørdagsmatineer i høst: Møt unge fiolintalenter i Troldsalen! Lørdag 12. desember kl. 13 spiller fiolinist Rasmus Hella Mikkelsen med Ingunn Ådland på piano.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Mens Ole Bull Museum Lysøen er stengt, inviterer vi Ole Bull til å gjeste Troldhaugen.

Fiolinvirtuosen og verdensmannen Ole Bull ble en viktig mentor for den unge Edvard Grieg, og forble en god venn og støttespiller gjennom hele Griegs liv. Fem år etter Ole Bulls død flyttet Nina og Edvard Grieg inn på Troldhaugen og nå inviteres han til stedet han ikke fikk oppleve i sin levetid.

Fire unge fiolintalenter, alle fra Bergen, vil spille musikk av Bull og Grieg og vil også by musikk av andre komponister. De spiller sammen med en av Troldhaugens erfarne gjestepianister.

Om artistene

Rasmus Hella Mikkelsen (f. 1998) studerer Bachelor i utøvende musikk ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. De siste to årene har han medvirket i serien «Trollbundet av Ole Bull» på Lysøen, med urfremførelse av egetkomponert verk. Han er også tatt opp i Pilotprosjektet «Unge dirigenter»; et samarbeid mellom Dextra Musica og Senter for Talentutvikling Barratt Due. I 2016 debuterte han i rollen som spellemann i musikalen «Spellemann på taket» ved Den Nasjonale Scene (DNS) i Bergen. Han er aktiv både som solist og kammermusiker. Han spiller på en fiolin utlånt av Dextra Musica/Sparebankstiftelsen DNB.

Ingunn Ådland er en erfaren konsertpianist på Troldhaugen, og har gitt ut to album med musikk av Grieg.
Hun har gitt flere konserter nasjonalt og internasjonalt, som akkompagnatør og solist, med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Collegium Musicum.

Program:

Edvard Grieg (1843-1907) & Catharinus Elling (1858-1942)
Improvisasjon over Bruremarsj etter Myllarguten & Norske Danser /
Improvisations on Myllarguten’s Wedding March, op. 72 & Norwegian Dances

Ole Bull (1810-1880)
La Mélancolie «I ensomme stunde» / In Moments of Solitude

Edvard Grieg
Fra Fiolinsonate nr. 3 i c-moll / From Violin Sonata No. 3 in C minor, op. 45:
Allegro molto ed appassionato

Robert Schumann (1810-1856)
Fra / From Myrthen, op. 25:
Widmung

Peter Tsjaikovskij (1840-1893)
Fra / From Souvenir d’un lieu cher, op. 42:
Melodie

Claude Debussy (1862-1918)
Beau Soir
(Arranged by Jascha Heifetz)

Ole Bull & Edvard Grieg
Sigrids Sang & Solveigs Sang /
Sigrid’s Song & Solveig’s Song

Voksen kr. 200
Venneforeningen/KODE medlem kr. 150
Studenter kr. 100
Barn kr. 50

Varighet: ca. 45 minutter.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer omvisning i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.