AVLYST: Trollbundet av Ole Bull

Lørdagsmatineer i høst: Møt unge fiolintalenter i Troldsalen! Lørdag 7. november kl. 13 spiller fiolinist Hanna Vigerust Kallestad med Alina Letiagina på piano.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Mens Ole Bull Museum Lysøen er stengt, inviterer vi Ole Bull til å gjeste Troldhaugen.

Fiolinvirtuosen og verdensmannen Ole Bull ble en viktig mentor for den unge Edvard Grieg, og forble en god venn og støttespiller gjennom hele Griegs liv. Fem år etter Ole Bulls død flyttet Nina og Edvard Grieg inn på Troldhaugen og nå inviteres han til stedet han ikke fikk oppleve i sin levetid.

Fire unge fiolintalenter, alle fra Bergen, vil spille musikk av Bull og Grieg og vil også by musikk av andre komponister. De spiller sammen med en av Troldhaugens erfarne gjestepianister.

Om artistene

Hanna Vigerust Kallestad (17) begynte å spille fiolin ved Bergen kulturskole da hun var seks år gammel. De første årene foregikk undervisningen på suzuki-metoden, med Britta Skärby Vindenes som lærer. I dag er hun elev ved Barrat Due i Bergen og Langhaugen musikklinje. På veien dit har hun fått ta del i mange spennende prosjekter; sammen med Det Norske kammerorkester, Ung Filharmoni, 1B1, Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester med flere.

Som solist har Kallestad fått priser på konkurransene UMM (Ungdommens Musikkmesterskap) og Sparre Olsen. Hun er også tildelt Drømmestipendet og Sigmund Skages Minnefond.

Alina Letiagina Etter å ha fullført postdoktorstudier ved St. Petersburg Konservatorium, underviste Alina Letiagina ved konservatoriet som professor ved Institutt for utøvende piano, pedagogikk, fagdidaktikk og spesialisering i allmenne pianostudier. Letiagina var blant vinnerne av International Taneev Chamber Music Competition (Russland) og XVII International Chamber Music Competition i Caltanissetta (Italia). Hun bosatte seg i Bergen i 2011, og dannet i 2013 sekstetten SENSemble sammen med musikere fra Bergen Filharmoniske orkester. Letiagina arbeider som orkesterpianist og akkompagniatør for blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Nasjonal opera og Bergen Kammeropera, og underviser ved en rekke norske institusjoner.

Program:

Johan Halvorsen (1864-1935)
Norsk Dans nr. 1 / Norwegian Dance nr. 1

Ole Bull (1810-1880)
Sæterjentens søndag / The Herd-Girl’s Sunday

Fritz Kreisler (1875-1962)
Recitativo & Scherzo-Caprice, op. 6

Fiolinsonate nr. 2 i G-dur / Violin Sonata No. 2 in G major, op. 13:
Lento Doloroso - Allegro Vivace
Allegretto tranquillo
Allegro animato

Johan Svendsen (1840-1911)
Romanse, op. 26

Voksen kr. 200
Venneforeningen/KODE medlem kr. 150
Studenter kr. 100
Barn kr. 50

Varighet: ca. 45 minutter.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer omvisning i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.