Trollbundet av Ole Bull: Maren O. Ballestad

Lørdagsmatineer i høst: Møt unge fiolintalenter i Troldsalen!

Lørdag 14. november kl. 13 spiller fiolinist Maren Ohm Ballestad med Ingunn Ådland på piano. Gjest: Emma Ohm Ballestad, cello

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Mens Ole Bull Museum Lysøen er stengt, inviterer vi Ole Bull til å gjeste Troldhaugen.

Fiolinvirtuosen og verdensmannen Ole Bull ble en viktig mentor for den unge Edvard Grieg, og forble en god venn og støttespiller gjennom hele Griegs liv. Fem år etter Ole Bulls død flyttet Nina og Edvard Grieg inn på Troldhaugen og nå inviteres han til stedet han ikke fikk oppleve i sin levetid.

Fire unge fiolintalenter, alle fra Bergen, vil spille musikk av Bull og Grieg og vil også by musikk av andre komponister. De spiller sammen med en av Troldhaugens erfarne gjestepianister.

Om artistene

Maren Ohm Ballestad (f. 1998) studerer siste året på bachelorstudiet i utøvende fiolin ved Norges musikkhøgskole med Elise Båtnes som hovedlærer. Maren er spesielt glad i kammermusikk og med Momentum strykekvartett har hun bl.a deltatt i Ung kvartettserie og Horten kammermusikkfestival. Ballestad har tidligere har spilt flere konserter på Lysøen tidligere, og har også vært solist med Bergen filharmoniske orkester, Sjøforsvarets musikkorps og TrondheimSolistene. Hun har spilt under Festspillene i Bergen flere ganger og fungert som vikar i Bergen filharmoniske orkester og Stavanger symfoniorkester.

Ingunn Ådland er en erfaren konsertpianist på Troldhaugen, og har gitt ut to album med musikk av Grieg.
Hun har gitt flere konserter nasjonalt og internasjonalt, som akkompagnatør og solist, med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Collegium Musicum.

Emma Ohm Ballestad (f. 2002) begynte å spille cello da hun var 6 år gammel. Da hun var 8 år ble hun tatt opp i Bergen kulturskoles talentprogram, og da hun var 10 begynte hun på Barratt Due unge talenter. Emma går nå i 3. klasse på musikklinjen på Langhaugen videregående skole. Agnese Rugevica, solocellist i Bergen filharmoniske orkester, er hennes hovedinstrumentlærer.

Emma spiller jevnlig på konserter i Bergensområdet, og har deltatt under Festspillene i Bergen flere ganger. Hun har også blant annet spilt på Troldhaugen og på Lysøen. Hun har fått reise utenlands for å spille, både til Kina og til Storbritannia. Til neste år ønsker Emma å studere utøvende musikk.

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Fra Fiolinsonate i e-moll / From Violin Sonata in E minor, K304:
1. Allegro, 2. Tempo di minuetto

Ole Bull (1810-1880)
Et sæterbesøk / A Mountain Vision

(arr. for pianotrio av David Weaver)
Fra Lyriske stykker / From Lyric Pieces:
Kanon / Canon, op. 38 nr. 8
Takk / Gratitude, op. 62 nr. 2

Christian Sinding (1856-1941):
Suite Im Alten Stil, op. 10:
1. Presto , 2. Adagio , 3. Tempo Giusto

Voksen kr. 200
Venneforeningen/KODE medlem kr. 150
Studenter kr. 100
Barn kr. 50

Varighet: ca. 45 minutter.

Kjøp billetter: Klikk her for å velge antall billetter og dato

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer omvisning i Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.